Видове залози

От тази статия ще узнаете кои са видовете залози, които се предлагат от букмейкътските къщи в мрежата. Тук са събрани най-популярните такива залози. В сайтовете на различните букита видовете залози са много повече от тези, които предлагаме на вашето внимание, но те не са толкова атрактивни за играчите и не се предлагат при всички двубои. Предлагаме ви залозите, които са най-разпространени. На тях може да заложите в Бетфеър, Ефбет, Спортингбет, Бет365 и останалите букмейкъри, опериращи в глобалното пространство:

 

  1. Краен изход на срещата(1, Х или 2)

Този вид залог е любимият на играчите. Той е достъпен не само при онлайн букитата, а и при реалните пунктове на компаниите. При този залог е нужно да уцелите как ще завърши срещата, в нейното редовно време. Тук имате три опции за избор: първата от тях е отбора, който е домакин да се окичи с победата. Вторият ви шанс е гостуващия отбор да открадне победата. А последната ви опция е двата отбора да си поделят надмощието и в крайна сметка да приключат при равен резултат. Този тип залог е от така наречените класически опции. В световен мащаб това е най-използвания залог. Огромен процент от залозите на дадено събитие са направени по този начин. Длъжни сме да ви информираме, че тук шанса ви за печалба е 33,3%, без никакво значение на отборите(винаги стават изненади).

 

  1. Под/Над залог

Това е вторият най-ползван залог след 1, Х, 2. Тук облога се състои в това да уцелите колко на брой гола ще бъдат вкарани в дадения мач. Опциите, които са изложени пред вас са дали повече или по-малко. При топ букитата в света съществуват опции за под/над от 0,5 гола до под/над 6-7 гола. Тук вашият шанс да приберете пари в джоба си се покачва значително от горния вариант. Тук шанса ви се равнява на 50%. Най-ползваният вариант за този залог е под/над 2,5 гола. Тук имате шанса да се сдобиете с най-високите коефициенти.

 

  1. Двоен шанс

Този залог се нарежда на третата позиция сред хазартните фенове. С него цели два изхода от възможни три са елиминирани. Ако трябва да бъде с по-разбираеми думи за младите играчи, ще изглежда по следния начин: може да заложите на 3 варианта – победата да отиде в ръцете на домакина или да завършат наравно, госта да е победител или да свършат наравно и последната ви опция е домакина да победи или госта. При този тип залог имате огромен шанс да приберете парите за себе си, но пък букитата няма да ви позволят да грабнете голяма печалба, защото коефициентите са много малки. Този вид залог е за случаите, когато по-слабия отбор има предимство.

 

  1. Драу ноу Бет или Равенството не важи

Този залог наподобява много двойния шанс. Но тук, при вариант, в който мача не излъчи победител, парите се връщат на клиента и той не генерира абсолютно никаква печалба. Тук средства се генерират, ако избрания от вас тим си тръгне с трите точки. Може да се каже, че този залог е един вид застраховка. Лошото тук както и при двойния шанс е, че коефициентите са значително по-слаби. Ако очакват от даден двубой изненада не се колебайте да ползвате този залог.

 

  1. Залог на точен резултат

Името на този тип облог подсказва за какво иде реч. При него коефициентите се характеризират с високи нива. Но минусът му е, че шансовете да ударите нещо са минимални. Този облог попада в категорията с висок риск. Той се препоръчва само за най-високия левел играчи, които имат богат опит. Препоръчваме ви да ползвате този залог само и единствено при Борсата за Залози. Защото в даден момент можете да затворите своя облог, ако нещата се движат около вашия залог.

 

  1. Залози за Първо полувреме/Краен резултат

Това е може би най-трудния начин да генерирате печалба. Но е и един от най-доходоносните. Коефициентите тук тръгват от 10-15 нагоре. Тук трябва да уцелите как ще завърши мача през двете полувремена.

 

  1. Първи Голмайстор или да вкара гол по всяко време

При този облог е необходимо да уцелите кой ще е първият голмайстор в дадената среща или да познаете кой ще се разпише в противниковата врата по всяко време на двубоя. Коефициентите при първата опция са значително по-високи, докато при втората, те падат почти 3 пъти.

 

  1. Хендикап

Това е много срещан залог. При него отбора, който е смятан за аутсайдер получава фиктивно предимство. Ще дадем за пример следния случай – ако отбора гост получи предимство от 1 гол, ти тогава домакините трябва да победят с два гола разлика, за да се зачете тяхната победа. Ако домакините победят с един гол, мача се брой за равен.